Piața cărților electronice va crește și în acest an. În funcție de proprietarii de edituri, estimările privitoare la creștere variază între 5 și 15 la sută. Motivele pentru această creștere sunt ieftinirea dispozitivele electronice pentru citit și redare, ieftinirea cărților publicate on-line, dar și posibilitatea editurilor mai mici de a concura de la egal la egal cu marile case de editură. De asemenea, contează și distribuția globală, astfel că multe cărți electronice bune publicate la edituri din Republica Moldova ajung să fie cumpărate de cititori din România.
Piața românească a cărții este, în ansamblu, în creștere. Însă valoarea acestei piețe este mult sub potențialul său. Ca valoare, piața cărții din România este la jumătate față de cea din Ungaria, deși Ungaria are doar jumătate din populația României. Pe această piață, există o nișă care are o mare viteză de creștere: cea a cărților electronice. Tot mai mulți clujeni preferă să cumpere astfel de cărți, mai ieftine și livrate imediat, în locul volumelor clasice. Însă ei nu vor să renunțe nici la cartea tipărită.
Prodecanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, profesorul Călin Felezeu, atrage atenția că trebuie să existe un echilibru între cititul clasic și cel care implică noile tehnologii.
Studiile referitoare la cărțile electronice arată că, la Cluj, aproximativ 60 la sută dintre titluri sunt cumpărate în limba română. Restul este reprezentat de titluri editate în engleză, maghiară, franceză sau germană.