ClujToday: Expoziție stradală în memoria lui Corneliu Coposu

Trimite și altora

Memoria Seniorului politicii românești, Corneliu Coposu, este omagiată la Cluj prin intermediul unei expoziții stradale, organizată pe Bulevardul Eroilor. Expoziția cuprinde panouri care ilustrează activitatea liderului PNȚCD, personalitate de seamă a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Expoziția este organizată în galeria în aer liber de pe strada Eroilor, de Fundația Corneliu Coposu, cu sprijinul Fundației Hans Seidel, relatează ClujToday.ro.

”Expoziția stradală, intitulată “Corneliu Coposu, o viață întreagă pentru România”, cuprinde imagini cu viața marelui om politic, multe dintre ele legate de Cluj-Napoca, orașul studenției sale (absolvent al Facultății de Drept și Științe Sociale în 1934).

Corneliu Coposu a fost un elev și un student eminent, dar „atingerea” lui Iuliu Maniu l-a desăvârșit, i-a arătat cum și de ce politica trebuie să fie o „activitate morală care nu poate să fie delimitată de etică și onestitate”. Iuliu Maniu l-a ales pe Corneliu Coposu pentru că a intuit profunzimea gândirii sale, pentru că a văzut în el ucenicul cel mai capabil să ducă mai departe și să transmită o idee, indiferent câte piedici i s-ar ridica în față. A te jertfi pentru o cauză, a te sacrifica pentru un crez, a duce mai departe flacăra credinței și a libertății, a nu negocia principii, acesta a fost lăsământul lui. Din păcate pentru România, compatrioții Seniorului au descoperit dimensiunea sa morală și politică după urcarea sa la Domnul. Mulți l-au plâns, dar foarte puțini l-au înțeles și l-au urmat! Și-a iertat călăii, și-a iertat adversarii, a dat dovadă de toleranță și înțelegere pentru multe lucruri de neînțeles pentru marea majoritate. A iubit tinerii, fiind convins că ei vor fi cei care vor ridica din nou această nație!

Expoziția stradală este un pios omagiu și o profundă recunoștință pentru o mare personalitate a României. Ea va fi amplasată pe Bd. Eroilor din Cluj-Napoca și va putea fi vizitată în perioada 1-15 noiembrie 2022, fiind parte integrantă a evenimentelor celei de-a V-a ediții a Galei Corneliu Coposu, care se va desfășura tot la Cluj-Napoca, în zilele de 10-11 noiembrie 2022”, anunță președintele Fundației Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY