5,2 milioane de lei pentru rețeaua de apă și canalizare din satul Straja

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a autorizat lucrările de introducere a rețelelor de apă potabilă și canalizare în localitatea Straja, comuna Căpușu Mare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Noua investiție va fi integrată în rețeaua edilitară județeană aflată în administrarea Companiei de Apă Someș. În total, se vor realiza cca. 140 de branșamente de apă și racorduri la canalizare, ceea ce va acoperi întreg satul”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că astfel de investiții trebuie susținute, pentru a asigura tuturor locuitorilor județului accesul la standarde decente de trai.

Situată la cca. doi km de reședința comunei, localitatea Straja nu beneficiază în prezent de o rețea centralizată de alimentare cu apă și canalizare.

Soluția tehnică propusă prevede realizarea unei rețele de distribuție a apei în lungime de peste 3 km, care va fi racordată la rețeaua de apă a comunei Căpușu Mare, aflat în administrarea Companiei de Apă “Someș. De asemenea, va mai fi realizată o stație de pompare a apei precum și zone cu hidranți pentru combaterea incendiilor.

În ceea ce privește sistemul de canalizare, proiectul prevede introducerea unei rețele în lungime de peste 2,9 km, de-a lungul căreia vor fi montate trei stații de pompare ape uzate în zonele în care nu se poate asigura curgerea gravitațională. 

Lucrările de execuție, în valoare de 5.210.000 lei, sunt parte a unui proiect finanțat din fonduri ale Consiliului Județean Cluj și sunt prevăzute să dureze 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY