Vezi bilanțul lucrărilor de modernizare a drumurilor din județ pentru anul 2022

Trimite și altora

Situația lucrărilor de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene, derulate în cursul anului 2022 a fost centralizată de către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj.

„?????? ?? ???????? ??????????, ????? ???????? ?????? ?? ?? ????????? ?????? ????????? ?? ?????? ?? ???????? ?? ?? ????? ???? ?? ??????? ??? ???????? ?? ???????, ??? ????? 35, ?????????? ????? 433 ?? ?????????. ?? ??? ???, ?? ??????????, ?? ??????????? ??????????????? ???????, ?????? ????? ?? ???????? ?????????? ???????? ?????? ?? ??????????” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în cursul anului 2022 Consiliul Județean a desfășurat lucrări pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de 210,3 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, în anul recent încheiat s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte categorii de operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 23 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală vizată de 223,6 kilometri. Dintre aceștia, 40,8 kilometri au fost și asfaltați.

De asemenea, în cadrul lucrărilor de întreținere având ca obiect ”Asigurarea funcționalității scurgerii apelor prin lucrări de întreținere pentru refacerea/realizarea de podețe la drumuri laterale, șanțuri pereate sau accese la gospodării/proprietăți pe drumurile județene din județul Cluj”, au fost finalizate 2.085 de accese la proprietăți.

Proiectul prevedea realizarea a 2.084 de accese la proprietățile situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene. Numărul celor efectiv realizate a depășit deja obiectivul inițial, Consiliul Județean Cluj luând în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, acolo unde situația impune acest lucru.

Totodată, în 2022 au fost executate lucrări de marcaje rutiere pe 47 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală însumată de 651,3 kilometri. De asemenea, au fost realizate și 64 de treceri de pietoni pe raza a nu mai puțin de 23 de localități situate pe 13 drumuri județene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY