Acțiuni preventive de combatere a poleiului pe drumurile din județul Cluj

Trimite și altora

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Totuși, din cauza temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe drumuri județene, cu preponderență în zona de munte a județului, s-a acționat preventiv în vederea combaterii fenomenului de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 24 ianuarie 2023, s-a acţionat pe 10 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 73 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu șase utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe patru drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 28 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY