Monedă din aur lansată, de BNR, în circuitul numismatic al României

Trimite și altora

O monedă din aur, care are ca temă 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu, a fost lansată în circuitul numismatic de către Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a monedei este 500 LEI, iar pentru cei interesați să o achiziționeze, potrivit BNR, prețul de vânzare este de 14.500 lei. În acest preț sunt incluse TVA-ul, broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Tirajul maxim este de 1.000 piese, iar aceste monedele din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu vor putea circula pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale ale Băncii Naţionale a României din Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş.

Aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaţilor din Bucureşti în perioada interbelică. Aceasta are drept inscripţie “ROMÂNIA”, în arc de cerc, cu anul de emisiune “2023” şi stema României.

Reversul monedei prezintă atât portretul şi numele, cât şi semnătura lui Iuliu Maniu și anii în care a trăit acesta, 1873 – 1953.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY