Peste 82 milioane de lei pentru apa potabilă și canalizarea din mai multe localități clujene

Trimite și altora

În ultimii 10 ani, Consiliul Județean (CJ) Cluj a finanțat cu peste 82 milioane de lei, 29 de proiecte de alimentare cu apă potabilă și canalizare din 35 de localități clujene.

Principalele lucrări de investiții realizate și recepționate în acest interval de timp au vizat înființări de noi rețele și extinderi ale conductelor de apă pe o lungime totală cumulată de 215 km.

De asemenea, au fost realizate și lucrări de introducere a canalizării, pe o lungime de peste 25 km și au fost construite 36 de noi stații de pompare a apei potabile și uzate.

„???? ?????????? ??????????, ?? ?? ???? ????????? ????????? ?? ???????????? ??????. ??????? ?? ???? ????? ?? ? ???? ?? ??????????? ??????? ???????? ??? ??????? ???????? ???????? ?? ???????? ?? ??? ?????. ??? ???????? ?? ?????? ??????? ??? ??????? ??????????? ????????, ?????? ????? ???? ????????? ????????? ?? ??????????? ?? ?????? ??????????, ?????????? ?? ???????? ?? ???? ??? ?? ???” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Finanțarea acestei categorii de proiecte a fost realizată prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate de Compania de Apă ”Someș” Consiliului Județean.

Acest fond a fost constituit în baza OUG 198/2005, în vederea asigurării rambursării creditelor contractate pentru cofinanțarea proiectelor europene. Ulterior, începând cu anul 2013, Fondul IID a fost folosit exclusiv pentru implementarea investițiilor edilitare locale care, din motive tehnice, nu au putut fi cuprinse în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY