Inovația românească, recunoscută la nivel european: Urbioled, premiată în cadrul Comitetului Executiv al Federației Funcționarilor Publici din Europa (l’UDITE)

Trimite și altora

Compania românească Urbioled, cel mai mare producător național de soluții destinate iluminatului public și smart city, a fost premiată de UDITE (European Federation of Local Government Chief Executives) pentru demersurile de a asigura un spațiu urban mai sigur, mai eficient și mai sustenabil pe termen lung.

UDITE a organizat, cu sprijinul Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRo), Comitetul Executiv al Asociației. Cu ocazia acestui eveniment, Urbioled a dezvăluit și cele mai noi soluții pe care le-a dezvoltat. Pe parcursul unui maraton de două zile, care a inclus și o vizită ghidată a facilităților de producție, cel mai mare producător român de soluții destinate iluminatului public și smart city a prezentat atuurile echipamentelor produse în România și cum acestea pot deveni coloana vertebrală a comunităților inteligente din Europa și nu numai.

Aceste echipamente, cât și proaspăt lansata platformă integrată smart city NEOS s-au bucurat de largă apreciere în rândul celor prezenți. Arnaldo Costeira, profesor universitar la Universitatea din Lisabona, le-a caracterizat astfel:

„Contrar a ceea ce este obișnuit, în sensul dependenței orașelor inteligente de infrastructură de internet, Urbioled își bazează strategia pe utilizarea infrastructurii de iluminat, ceea ce este o abordare foarte corectă. Utilizarea infrastructurii de iluminat public pentru a implementa strategii smart city poate oferi avantaje reale în comparație cu soluțiile bazate pe internet, deoarece este mai puțin susceptibilă la întreruperi cauzate de factori externi precum vremea, dezastrele naturale sau atacurile cibernetice.

Acest lucru ar putea fi deosebit de benefic în zonele în care conexiunea la internet este nesigură sau predispusă la întreruperi. Urbioled a ales calea cea mai dificilă, spre deosebire de mulți care au mers pe calea cea mai ușoară, dar în cele din urmă, după ce tehnologia a fost stabilizată corespunzător, aceste soluții pot deveni mai scalabile, mai rezistente și pot crește semnificativ eficiența în colectarea datelor și livrarea soluției.”

UDITE a acordat Urbioled distincția de apreciere atât pentru contribuțiile aduse de această companie în sectorul iluminatului public, cât și pentru tranziția digitală a comunităților la inițiativa domnului Președinte al UDITE, Stéphane Pintre, cât și a domnului Marian Florea, Președintele AAPRo.

Desfășurată sub conducerea Președintelui Stéphane Pintre, reuniunea Comitetului Executiv al UDITE a avut ca teme subiectele fierbinți ale cotidianului la nivel european și mondial, cu precădere asupra capacităților comunităților locale de a face față provocărilor actuale și viitoare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY