Clujul, în topul preferințelor turiștilor și în primele luni din 2023

Trimite și altora

Institutul Național de Statistică (INS) a realizat o analiză a primelor patru luni ale acestui an, din perspectiva numărului de sosiri raportate de către unitățile de cazare din România, respectiv hoteluri și pensiuni.

Astfel, Clujul ocupă un loc fruntaș în topul județelor cu cei mai mulți turiști cazați, numărul sosirilor înregistrate de unitățile de cazare fiind de 186.000 de persoane, până la momentul analizei.

Dintre multele obiective turistice ale județului Cluj, îndrăgite de vizitatori români și străini deopotrivă, topul cinci al celor mai frecventate destinații cuprinde:

1. Salina Turda – cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni.
2. Cheile Turzii – rezervație naturală deosebit de valoroasă, situată în extremitatea estică a Munților Apuseni (Munții Trascău).
3. Castelul Banffy din Bonțida – unul dintre cele mai impresionante castele nobiliare din Transilvania, supranumit, în perioda sa de glorie, Versailles-ul Transilvănean.
4. Lacul Beliș – Fântânele – lac artificial de acumulare, al cărui scop principal îl reprezintă producerea energiei electrice.
5. Cascada Răchițele – denumită și Vălul Miresei, una dintre cele mai frumoase cascade din România, cu o cădere de apă de peste 30 de metri.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY