Peste 21 milioane de lei pentru drumurile din comuna clujeană Măguri-Răcătău

Trimite și altora

Autorizația de construire în vederea modernizării a peste 10 km de drumuri de interes local din localitățile Măguri și Muntele Rece, comuna Măguri-Răcătău a fost emisă de către CJ Cluj.

Valoarea totală a investiției este de 21.670.000 lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul programelor naționale destinate dezvoltării comunităților rurale.

Sunt vizate, astfel, cinci drumuri comunale și străzi:
– DC 110C, care începe din drumul județean DJ 107T și ajunge în satul Măguri;
– DC 111 – două tronsoane, pornește din localitatea Măguri Răcătău și se termină în satul Măguri;
– Strada Vinchiș-Căsoaie, situată pe partea stângă a drumului comunal DC 110C;
– DC 110 din interiorul satului Muntele Rece.

În prezent, toate cele cinci tronsoane de drumuri locale se prezintă într-o stare avansată de degradare, ce pune în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. În plus, lipsa șanțurilor și a podețelor determină o scurgere deficitară a apelor din precipitații, acestea realizându-se direct pe partea carosabilă.

În acest context, pentru viabilizarea drumurilor aflate într-o stare necorespunzătoare, Primăria comunei Măguri-Răcătău a inițiat un proiect de investiții ce prevede modernizarea acestora, în profunzime.

Viitorul sistem rutier va beneficia de patru straturi – balast, piatră spartă, stratul de legătură și cel de uzură. În plus, vor fi amenajate intersecțiile cu drumurile laterale, vor fi construite șanțuri și rigole din beton și vor fi realizate accese la proprietăți. În final, după asfaltarea integrală, va fi realizată semnalizarea verticală și orizontală a părții carosabile.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY