Creșterea volumului comerțului on-line provoacă și creșterea numărului de infracțiuni informatice

Trimite și altora

Creșterea volumului comerțului on-line a dus și la sporirea numărului infracțiunilor informatice. Există cazuri de înșelătorii care sunt produse cu ajutorul unor conturi false. De asemenea, au apărut și cazuri de infracțiuni de evaziune fiscală, produse cu ajutorul tranzacțiilor în criptomonede.

România cunoaște o creștere rapidă a volumului comerțului on-line. Potrivit estimărilor specialiștilor, în 2022, valoarea totală a comerțului on-line din România a ajuns la 6,3 miliarde de euro, cu 10 la sută mai mult decât în 2021. În acest an, creșterea va fi mai mică, însă comerțul on-line va depăși pragul de 6,5 miliarde de euro. Acest lucru înseamnă că tranzacțiile on-line vor reprezenta, până la finalul anului, între 9 și 12 la sută din totalul retailului din România.

Creșterea numărului de tranzacții a dus și la sporirea cazurilor de înșelăciune, spun reprezentanții autorităților. Cel mai adesea, înșelăciunile on-line se petrec cu ajutorul unor site-uri false, care copiază paginile web ale unor companii cunoscute. Mai există și un alt tip de infracțiuni legate de tranzacțiile on-line cu criptomonede. În acest caz, există persoane care nu au declarat profiturile obținute din aceste tranzacții și care sunt investigate de autorități pentru evaziune fiscală.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY