Proiecte de aproape 30 milioane de lei pentru creșterea siguranței rutiere în județul Cluj

Trimite și altora

Două proiecte de hotărâri care vizează aprobarea unor investiții în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene urmează a fi depuse, de către CJ Cluj, spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Valoarea totală cumulată a investițiilor este de 29.775.216,7 lei, inclusiv TVA.

Primul proiect urmărește iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni, de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi.

Trecerile de pietoni vor fi, astfel, iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic.C

Totodată, pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate.

Cel de-al doilea proiect vizează dotarea Consiliului Județean cu echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județul Cluj. În acest sens, se intenționează achiziționarea a două ansamble formate din unitate de propulsie acţionată electric și maşină de mică capacitate (AIRLESS) manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY