Proiect clujean de aproape 30 milioane de lei, selectat pentru finanțare

Trimite și altora

Proiectul Consiliului Județean Cluj ce vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale” a fost selectat pentru finanțare.

În valoare totală de 29.122.516 lei, acesta a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Scopul acestei inițiative este acela de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

„𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨 𝘤𝘰𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘪𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘶 𝘰 𝘢𝘥𝘳𝘦𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭𝘢. 𝘗𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘷𝘰𝘮 𝘳𝘦𝘶𝘴𝘪 𝘴𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪𝘮 𝘴𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘭𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘫𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘢 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘪𝘯𝘥 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘶𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘤𝘦𝘴𝘵𝘪 𝘪𝘯 𝘥𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴̦𝘪 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘢 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢” precizează președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

Operațiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × three =