ClujToday: TestingScool dă start unui nou curs Explorer

Trimite și altora

Te ajutăm să devii un tester autentic, chiar dacă acum nu ai experiență în domeniu” – aceasta este promisiunea TestingScool, platforma de educație și mentorat girată de Romanian Testing Conference, cel mai important eveniment dedicat testerilor din Europa Centrală și de Est, potrivit ClujToday.ro.

Persoanele care vor să înceapă o carieră în testing, să învețe și să se pregătească practic pentru acest pas se pot înscrie la cea de-a doua ediție a cursului Explorer, program dedicat celor care nu au încă experiență în IT.

Întâlnirile au loc online, săptămânal, astfel că pot participa persoane aflate în orice oraș sau țară.

Noul curs Explorer începe în 27 septembrie, iar lecțiile cuprind exerciții practice, din viața reală a unui tester, care îi ajută mai apoi pe participanți în munca lor de zi cu zi: https://testingscool.ro/explorator/.

10 săptămâni de pregătire practică, 60 de ore de formare

Timp de 10 săptămâni, cursanții vor învăța despre tehnici de testare și negociere a bug-urilor, modalități de planificare și prioritizare a deciziilor în testare, gândire critică, identificare și clarificarea ambiguităților, explorarea în testing, interacțiunea cu alte roluri din IT. Cele 60 de ore de curs vor fi completate de testări practice sub formă de teme de lucru.

„Am văzut în ultimii ani foarte mulți tineri care doreau să lucreze în IT, dar în lipsa unei direcții, se pierdeau pe drum cei mai mulți: fie nu puteau ajunge pe o poziție de testeri/developeri și se tot duceau la interviuri fără succes, fie ajungeau acolo, dar se blocau. Ori clacau, din cauză că nu înțelegeau ce au de făcut în noul lor rol. Am creat un mix între Testing și Cool pentru că noi promitem, pe lângă rezultate bune, și un proces de învățare foarte fain. Lucrăm practic și luăm fiecare cursant de la nivelul la care e acum”, afirmă Andrei Conțan, co-fondator și trainer TestingScool.

Pe lângă cursurile propriu-zise, viitorii testeri pot alege pachete de mentorat, pregătire CV și pregătire pentru interviul de angajare, ca să-și crească și mai mult șansele să înceapă cu dreptul reprofilarea profesională.

Aceasta este cea de-a doua ediție a cursului Explorer, după prima ediție considerată un succes atât de către organizatori, cât și de participanți.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY