Care este stadiul lucrărilor pe drumul județean 107M

Trimite și altora

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107M, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au depășit stadiul fizic de 60%. Acestea vizează un sector în lungime de 42 de kilometri și traversează localitățile Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc, Buru, până la limita cu județul Alba.

În ceea ce privește stadiul operațiunilor, tronsonul situat între kilometrul 15+000 și kilometrul 42+000 se prezintă la nivel de strat de uzură, ca urmare a așternerii celor două straturi de asfalt – binder și strat de uzură, cu excepția localităților Lita și Liteni unde, momentan, se execută alte tipuri de lucrări. Pe raza localităților Săcel, Băișoara, Iara, Surduc și Buru lucrările de asfaltare în două straturi au fost finalizate în totalitate.

De asemenea, se află în derulare sau foarte aproape de finalizare lucrări la 13 poduri. Astfel, se continuă lucrările la șapte poduri noi în urma demolării celor vechi, iar șase poduri sunt vizate de lucrări de modernizare și reabilitare. Dintre acestea, opt poduri înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 95-98%, un pod este realizat în proporție de 90%, două poduri în proporție de 85%, un pod în proporție de 75% și un pod în proporție de 65%.

În această etapă, activitatea se concentrează pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 15+000, operațiunile constând în lucrări de asfaltare, realizarea de rigole și accese betonate la proprietăți.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY