Angajații ANAF, din țară, continuă protestele

Trimite și altora

Angajaţii din sistemul fiscal din România transmit că sunt determinaţi să continue lupta pentru susţinerea revendicărilor lor şi că vor silicita, mai departe, respect şi asumarea angajamentelor luate din partea Guvernului.

Astfel, potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, aceștia nu acceptă răspunsul Ministerului Muncii prin care se blochează posibilitatea de a urma paşii legali privind declanşarea grevei generale pentru cei peste 22.000 de angajaţi din sistemul fiscal, iar protestele vor continua la nivel naţional.

Cartel Alfa a anunţat marţi că Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA a solicitat Ministerului Muncii, prin Adresa nr. 93/29.08.2023, demararea procedurii de conciliere a conflictului colectiv de muncă declanşat la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, ca urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor. În acest sens, în data de 11.08.2023, la întâlnirea organizată de către Ministrul Finanţelor cu partenerii sociali, au fost convenite unele aspecte consemnate în procesul verbal încheiat în aceeaşi dată. Cu toate acestea, însă, Guvernul nu şi-a respectat angajamentele.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY