Nokia începe să producă telefoane 5G în Europa, după dezastrul de la Jucu

Trimite și altora

După dezastrul de acum un deceniu și jumătate, Nokia încearcă să revină pe piețele europene cu ajutorul unor telefoane 5G fabricate în Europa. Imaginea brandului este compromisă de închiderea fabricilor din Bochum (Germania) și Jucu (România), decizie care a aruncat mii de oameni în șomaj în toiul celei mai mari crize economice din ultima jumătate de secol.

Cu blazonul puternic șifonat, finlandezii de la HMD Global a anunțat că a început să producă smartphone-uri 5G în Europa. Primul dispozitiv scos de pe linia de producție, Nokia XR21, este acum disponibil pentru a fi achiziționat de către clienții Enterprise. Acest lucru se aliniază cu potențialul general de creștere pentru smartphone-uri în Europa, cu 7% în 2024.

,,Suntem încântați să producem Nokia XR21, smartphone-ul nostru 5G robust, în Europa. Ne dedicăm investițiilor în securitate, tehnologie și procese de fabricație care fac ca dispozitivele noastre să fie mai sigure și mai durabile”, a declarat Jean-Francois Baril, co-fondator, președinte și CEO al HMD Global.

Ca răspuns la nevoile în continuă creștere ale clienților Enterprise, HMD a dezvoltat capacitatea și procesele necesare aducerii producției de dispozitive în Europa. Fiecare dispozitiv este supus unor teste riguroase de software și anti-malware în Europa.

Dincolo de acreditările sale în materie de securitate, XR21 este, de asemenea, construit pentru a rezista în timp și proiectat cu gândul la sustenabilitate. Cu o certificare de durabilitate de grad militar și clasificare IP69K, acest smartphone este certificat pentru a rezista in condiții de praf, căldură, impact și apă. Ca parte a angajamentului continuu al HMD față de sustenabilitate, Nokia XR21 este conceput pentru a minimiza impactul asupra mediului: carcasa este fabricată din aluminiu 100% reciclat, iar bateria sa, cu o autonomie de două zile, suportă cu 60% mai multe încărcări pe parcursul duratei sale de viață.

Etapele suplimentare din procesul de producție european vor contribui la reducerea suplimentară  a emisiilor.

Pentru a sărbători noul punct de fabricație și noile standarde de securitate ale Nokia XR21, o ediție limitată de 30 unități produse în Europa va putea fi achiziționată de pe nokia.com. Dispozitivele în ediție limitată Made in Europe au o culoare Frosted Platinum, sunt gravate cu un număr de serie unic și sunt livrate cu un certificat de origine în cutie.

Prețuri și disponibilitate

Ediția limitată Nokia XR21 în culoarea exclusivă Frosted Platinum este disponibilă la prețul de 699 € (599 £) în Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Finlanda pe Nokia.com/phones. Telefonul Nokia XR21 European Edition în culoarea negru va fi disponibil în curând la prețul de 649€ (549£) în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Finlanda pe Nokia.com/phones. Prețurile sunt comparabile cu cele ale altor producători care au îngenuncheat în trecut Nokia, respectiv Apple sau Samsung.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY