Banca Transilvania a vândut obligațiuni de 500 de milioane de euro

Trimite și altora

Banca Transilvania (BT) a vândut obligațiuni de 500 de milioane de euro, în 29 noiembrie.

Conform datelor publice, 90% din totalul emisiunii a fost subscrisă de investitori internaționali din 21 de țări. În total, 108 de investitori – fonduri de investiții, instituții financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale și centrale, precum și companii de asigurare și companii comerciale, au subscris oferta.

Pentru BT aceasta este prima emisiune de obligațiuni cu o etichetă de tip ESG, cu o componentă de social (minim 50%) și o componentă verde, și este listată la Bursa din Dublin.

Emisiunea a fost suprasubscrisă în doar câteva ore, ceea ce a permis scăderea dobânzii de la 7,75%, la începutul operațiunii de plasare de ordine, la 7,25%, la final.

Obligațiunile sunt de tip MREL, contribuind, conform standardelor europene, la asigurarea unui nivel optim de fonduri eligibile MREL, distincte de depozitele clienților, care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Vânzarea obligațiunilor a fost coordonată de aranjorii JP Morgan SE, Citigroup Global Markets Europe AG, ING Bank N.V (care a fost și consultant unic pentru sustenabilitate), iar BT Capital Partners a fost co-manager.

Consultanții juridici au fost Filip&Company, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, Clifford Chance Badea și Clifford Chance LLP. Deloitte Audit SRL a avut rolul de auditor financiar, iar KPMG Tax SRL a fost consultantul fiscal.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY