Încep lucrările la viitoarea rețea de apă din Panticeu

Trimite și altora

Compania de Apă „Someș” SA a semnat contractul de lucrări privind alimentarea cu apă potabilă a localității Panticeu.

În valoare de 6.212.900 lei, lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul ”Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-IID”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă pentru derularea de noi investiții.

Obiectivul de investiții prevede alimentarea cu apă potabilă a localității Panticeu, prin realizaresa unei rețele în lungime totală de 16,76 km, cu 285 de branșamente la consumatori. Aceasta se va cupla la conducta de distribuție existentă în localitatea învecinată, Recea Cristur, recent realizată de Compania de Apă „Someș” din fonduri europene.

În acest fel, debitul de apă va fi transportat gravitațional până în Panticeu unde, prin intermediul unei stații de pompare, va ajunge la viitorul rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 300 de mc.

Astfel, nu doar locuitorii centrului de comună vor beneficia de apă în sistem centralizat, ci și cei care locuiesc în cele patru sate aparținătoare, respectiv Cătălina, Cubleșu Someșan, Dârja și Sărata, întrucât, în perioada imediat următoare, Primăria Panticeu va semna contractul de execuție pentru această investiție finanțată din fonduri guvernamentale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY