Obligațiunile de peste 75 milioane de euro, emise de CJ Cluj, debutează la BVB

Trimite și altora

Deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor Consiliului Judeţean Cluj în valoare de 75,7 milioane de euro, la o dobândă formată dintr-o marjă fixă de 3,25% plus Euribor la şase luni (circa 3,9%) şi maturitate de 10 ani, va avea loc joi, 18 ianuarie 2024, potrivit ZF.

Obligaţiunile au fost vândute doar investitorilor profesionali – fonduri de investiţii şi fonduri de pensii private – emisiunea având opţiune de răscumpărare anticipată în 2029.

Așadar, au fost lansate ordine de subscriere pentru cumpărare a 1,22 de milioane de bonduri, reprezentând 160,6% din totalul emisiunii, fondurile urmând să fie utilizate pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de Consiliul Judeţean, aflate în diferite stadii de implementare, precum: modernizarea a peste 160 de km de drumuri judeţene componente ale reţelei TEN-T din nordul Transilvaniei, dotarea cu aparatură medicală a spitalelor clujene, edificarea unui nou sediu pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă etc. De asemenea, o parte din totalul emisiunii de obligaţiuni va fi folosită pentru refinanţarea datoriei publice existente.

Reamintim faptul că forul administrativ județean clujean a lansat, la sfârșitul anului trecut, o emisiune de obligațiuni în valoare de 75,68 de milioane de euro pentru rambursarea în avans a celor două credite existente, dar și pentru finanțarea unor importante proiecte de infrastructură.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY