43 de km de rețele de apă și canalizare, realizate cu peste 26 milioane de lei

Trimite și altora

În cursul anului 2023, peste 26 de milioane de lei, în plus față de fondurile europene atrase, au fost investite pentru extinderea și înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă și colectare-epurare a apelor uzate.

Investițiile ce au totalizat 43,2 km de rețele noi sau înlocuite de apă și canalizare au fost finanțate din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – IID” al Companiei de Apă „Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate Consiliului Județean Cluj și returnate de forul administrativ județean Companiei pentru derularea de noi investiții.

Banii au fost alocați pentru finanțarea acelor proiecte edilitare locale ce nu au fost cuprinse în programele majore de investiții finanțate din fonduri europene.

Astfel, au fost finalizate, recepționate ori a fost demarată procedura de recepție pentru 10 contracte de lucrări ce au vizat înființări, extinderi și modernizări ale sistemelor de apă pe o lungime de 27,14 km, respectiv ale sistemelor de canalizare pe o lungime de 16,079 km.

De asemenea, au mai fost construite 13 stații de pompare a apei potabile și uzate, respectiv peste 740 de branșamente și racorduri la imobile.

Localitățile care au beneficiat de proiect:
– Legii, comuna Geaca
– Păniceni, comuna Căpușu Mare
– Mihăiești, comuna Sânpaul
– Mociu, comuna Mociu
– Jucu de Sus, comuna Jucu
– Jucu de Mijloc, comuna Jucu
– Săliștea Nouă, comuna Baciu
– Copru, comuna Cătina
– Cătina, comuna Cătina
– Chinteni, comuna Chinteni

Străzi care au beneficiat de proiect:
– Calea Turzii, municipiul Cluj-Napoca
– Str. Haller Karoly, municipiul Cluj-Napoca
– Str. Liviu Galaction Munteanu, municipiul Cluj-Napoca
– Str. Nicolae Pătrașcu, municipiul Cluj-Napoca

Din aceleași fonduri, în anul precedent au fost demarate lucrările în cadrul a trei noi contracte dintre care cel mai important este cel care privește extinderea alimentării cu apă în zona de munte a județului Cluj, în comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș. Valoarea proiectului de care vor beneficia circa 9.300 de locuitori este de 23.162.000 de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY