Proiecte de aproape 30 milioane de lei pentru creșterea siguranței rutiere în județul Cluj

Trimite și altora

Două noi proiecte cu finanțare europeană care vizează o serie de investiții în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene, din Cluj, au fost depuse spre aprobare.

Valoarea totală a proiectului este de 24.654.000 lei, inclusiv TVA, din care 493.080 lei va reprezenta contribuția Consiliului Județean Cluj.

Astfel, prin implementarea proiectului de iluminare a trecerilor de pietoni pe drumurile județene din județul Cluj – etapa I, se va realiza iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi. Trecerile de pietoni vor fi, astfel, iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic. Totodată, pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, se urmărește achiziționarea a două ansamble formate din unitate de propulsie acţionată electric și o maşină de mică capacitate (AIRLESS) manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric.

Acest proiect are o valoare totală de 5.121.216,66 lei, inclusiv TVA, din care asistența financiară nerambursabilă este de 5.018.792,32, diferența reprezentând contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj.

Proiectele urmează a fi depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, până la sfârșitul lunii februarie 2024.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY