Producătorul german de armament Rheinmetall a cumpărat Automecanica Mediaș

Trimite și altora

Unul dintre cei mai importanți producători de armament din lume, grupul german Rheinmetall, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Automecanica Mediaș. În prezent, grupul german deține 72,5 la sută din acțiunile firmei din Mediaș, care este specializată pe producția și mentenanța de vehicule speciale și de trailere de uz militar și civil.

Fabrica din Mediaș va deveni un punct-cheie pentru reparația și mentenanța vehiculelor militare livrate de țările NATO Ucrainei. Sediul central al grupului german se află în orașul Dusseldorf.

Grupul german are aproximativ 34.000 de angajați în întreaga lume, iar în anul 2022 a avut vânzări totale de 6,4 miliarde de euro. În cazul Automecanica Mediaș, experții grupului Rheinmetall estimează vânzări anuale de 300 de milioane de euro.

Deja, grupul german a încheiat un contract de furnizare cu Ministerul Apărării din România, în valoare de 328 de milioane de euro. Contractul are o durată de mai mulți ani.

Între Rheinmetall și Automecanica Mediaș există o colaborare mai veche. Cele două entități au deschis, împreună, în anul 2022, la Satu Mare, o bază pentru reparația și mentenanța vehiculelor militare din Ucraina. Compania germană operează în țări precum Ungaria, Lituania, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Marea Britanie, Austria, Olanda și Germania. Compania Automecanica Mediaș a fost fondată în anul 1941. Inițial, ea producea componente pentru industria aviatică, iar din anul 1962 a fost transformată în producător de vehicule militare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY