Un grup german deschide o fabrică de medicamente la Turda

Trimite și altora

Grupul german Stada va investi 48,3 milioane de euro într-o nouă fabrică de medicamente. Aceasta va fi construită în Parcul Industrial Arieș, deschis de Primăria Turda.

Noua fabrică va produce medicamente solide, adică tablete și capsule. Medicamentele vor fi atât din categoria celor care necesită prescripție medicală, cât și din categoria celor fără prescripție. Capacitatea de producție va fi 100 de milioane de pachete pe an. Fabrica ar urma să fie finalizată în anul 2024 și va avea 375 de angajați. Turda a început să atragă investiții de calibru în condițiile în care este pe cale să devină unul dintre cele mai importante noduri de autostrăzi din România.

Suprafața fabricii va fi de 30.000 de metri pătrați și va găzdui 9 linii de producție, cu posibilitatea extinderii până la 12 linii de producție. Suprafața de teren preluată de Stada România este de 100.000 de metri pătrați, ceea ce posibilitatea construirii de noi clădiri pentru birouri și producție, dacă piața o va cere. În anul 2020, Stada România a avut o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro.

Decizia grupului german de a investi într-o nouă fabrică de medicamente vine în contextul în care grupul britanic GlaxoSmithKline a decis să își închidă ultima fabrică de medicamente pe care o deținea în România. Este vorba de fabrica Ferrosan din Cluj-Napoca. Fabrica, fondată în 1993, fusese preluată de grupul american Pfizer, care a vândut-o apoi britanicilor. Fabrica Ferrosan avea 85 de angajați și producea mai ales suplimente alimentare, destinate, cu precădere, pieței din Federația Rusă. Pe locul fabricii Ferrosan va fi ridicat un mall.

Cea mai mare fabrică de medicamente din județul Cluj rămâne, însă, Terapia, deținută de grupul indian Sun Pharma.

Comments

comments

1 comentariu

LEAVE A REPLY