Energie verde pentru companiile din Tetarom I

Trimite și altora

CJ Cluj și Tetarom SA au finalizat prima etapă a proiectului prin care se urmărește ca întreaga cantitate de energie electrică consumată de companiile care își desfășoară activitatea în parcul industrial Tetarom I din Hoia să fie produsă local, din surse regenerabile 100%.

Astfel, au fost achiziționate și montate pe clădirile de birouri din zona străzii Tăietura Turcului, două noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 135KWp, al căror cost a fost de 587.000 de lei

Tetarom este un operator licențiat de distribuție, ce prestează servicii de distribuție a energiei electrice, din surse regenerabile certificate cu garanții de origine, către rezidenții interesați din toate cele trei parcuri industriale administrate. Cei mai mari clienți ai serviciilor de distribuție sunt, bineînțeles, companiile Bosch, Emerson și DeLonghi, cu un necesar cumulat de cca. 7.000 MWh/lună.

În cursul anului trecut prețurile la energia electrică livrate de Tetarom au scăzut cu 80%, de la 3000 lei/MWh în 2022 la cca. 600 lei/MWh în 2023. Ca urmare a acestor noi realități economice, dar și a strategiei companiilor de a utiliza energie regenerabilă într-un procent cât mai ridicat, Tetarom SA a început să aducă în portofoliu noi clienți.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY