O aplicaţie mobilă pentru sistemul e-Factura ar urma să fie dezvoltată de Ministerul Finanțelor

Trimite și altora

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) au anunțat faptul că Ministerul Finanţelor ar urma să dezvolte o aplicaţie mobilă pentru sistemul e-Factura.

Delegația CNIPMMR, condusă de Florin Jianu, a avut o întâlnire, la sediul Guvernului, cu premierul Marcel Ciolacu, în cadrul căreia au fost abordate subiecte, printre care și impactul noilor măsuri fiscale asupra antreprenorilor la o lună de la punerea în aplicare şi posibilitatea de îmbunătăţire a unor aspecte ce ţin de implementarea e-Factura.

Astfel, Ministerul Finanţelor a promis că va dezvolta o aplicaţie mobilă pentru sistemul e-Factura, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va implica mediul de afaceri în elaborarea normelor privind aplicarea impozitului pe microîntreprinderi şi va clarifica modul de încadrare în categoria microîntreprinderilor plătitoare de impozit pe venit raportat la modificările introduse prin OUG 115/2023.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea evidenţierii separate, pe factură, a accizei, astfel încât aceasta să nu influenţeze calculul cifrei de afaceri pentru distribuitorii de bunuri şi energie.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY