Turismul medical, în creștere în județul Cluj

Trimite și altora

Volumul turismul medical din Cluj va crește din nou în acest an, estimează specialiștii. Cele mai căutate specializări medicale sunt stomatologia, oftalmologia și chirurgia plastică. Cei mai mulți dintre pacienți provin din Europa Occidentală, dar și din țări precum Israelul sau Statele Unite ale Americii.

Dezvoltarea turismului medical din Cluj este consecința investițiilor consistente realizate de proprietarii spitalelor, clinicilor și cabinetelor medicale în aparatură și în instruirea specialiștilor. De asemenea, acest tip de turism este influențat pozitiv și de faptul că Clujul este conectat prin intermediul unor zboruri ieftine cu metropole importante din întreaga Europă.

Pacienții străini sunt atrași de faptul că pot găsi specialiști foarte buni, la prețuri rezonabile.

Mulți dintre turiști vin pentru intervenții simple, cum ar fi montarea de aparate dentare. În cazul celor care au parte de intervenții mai complicate, este mai ieftin să vină cu avionul la Cluj, să se cazeze și să se trateze decât să plătească facturile emise de spitale din Occident. Și aceasta cu atât mai mult cu cât marile companii de asigurări din Germania au acceptat să deconteze facturile emise de spitalele din România, care sunt mult mai mici decât cele emise de unitățile medicale din Germania.

Comments

comments

1 comentariu

  1. […] Volumul turismul medical din județul Cluj va crește din nou în acest an, estimează specialiștii. Cele mai căutate specializări medicale sunt stomatologia, oftalmologia și chirurgia plastică. Cei mai mulți dintre pacienți provin din Europa Occidentală, dar și din țări precum Israelul sau Statele Unite ale Americii, potrivit ClujInsider.ro. […]

LEAVE A REPLY