Noua platformă pentru staționarea aeronavelor, inaugurată pe Aeroportul din Cluj

Trimite și altora

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj a inaugurat, joi, 29 februarie, o nouă platformă pentru staționarea aeronavelor.

Cu 4 locuri de staționare, noua platformă a fost realizată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 33.253.408,34 lei, din care suma de 10.942.580,28 lei a fost asigurată de Uniunea Europeană, iar 1.673.571,08 lei sunt de la Bugetul de Stat.

Dotată cu sisteme de balizaj și de iluminat de ultimă generație aceasta are o suprafață construită de 32.251 mp (suprafețe portante și acostamente), din care aproximativ 15.800 mp reprezintă cele 4 locuri de staționare pentru aeronave.

„Am reușit să finalizăm o platformă de parcare a aeronavelor cu patru locuri de parcare, o investiție de aproximativ 33 de milioane de lei, iar aproape 50% cofinanțat din fonduri europene și din bugetul de stat. Este foarte important, pentru că la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj nu erau suficiente locuri de parcare. Cu aceste patru locuri am ajuns oarecum la zi”, a declarat Directorul General al Aeroportului Internațional din Cluj, David Ciceo.

În urma implementării acestui proiect, Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj mai dispune și de un gard perimetral inteligent dotat cu echipamente de supraveghere de ultimă generație, un sistem integrat de televiziune cu circuit închis, un echipament de siguranță utilizat pentru înlăturarea urmelor de cauciuc de pe pista de decolare-aterizare și alte echipamente pentru întreținerea suprafețelor din zona de operațiuni aeriene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY