Cluj: BMW se asociază cu NTT Data pentru a crea un hub IT care va genera câteva mii de locuri de muncă

Trimite și altora

Unul dintre cele mai cunoscute branduri auto din lume a anunțat că va investi în Cluj. Este vorba de compania auto germană BMW. Aceasta se va asocia cu subsidiara românească a grupului japonez NTT Data pentru a crea la Cluj un centru de dezvoltare software care va genera câteva mii de locuri de muncă.

Practic, noua companie va fi integrată în cadrul BMW Group IT, o divizie care numără 9.400 de angajați, în hub-uri IT dezvoltate de compania auto în Germania, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, India, Portugalia și China. Reprezentanții BMW spun că au ales Clujul datorită competențelor tehnologice pe care le dețin absolvenții universităților clujene, precum și datorită dezvoltării centrului universitar. Directoarea generală a NTT Data România, Maria Metz, a declarat că noua companie va fi implicată în transformarea digitală a BMW.

Noua companie va porni la drum cu 120 de angajați. Până la finalul anului, ea ar urma să ajungă la 250 de programatori. Numărul acestora va crește până la câteva mii, până la finalul anului 2027.

Firma va produce software pentru domenii precum producția, dezvoltarea, resursele umane, vânzările și serviciile financiare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY