Tot mai mulți clujeni își plasează investiții în artă

Trimite și altora

Investițiile în artă sunt tot mai apreciate de clujenii care au capitalul necesar. Experții în piața artei plastice afirmă că astfel de investiții au rolul de tezaurizare și sunt ferite, în general, de note speculative. Există investiții care produc, în medie, un randament financiar de peste 10 la sută pe an. Însă, pentru a investi cu prudență, experții în artă le recomandă oamenilor de afaceri să se consulte cu galeriștii sau cu cei care activează de multă vreme în acest domeniu.

Clujul și-a câștigat un bun renume în domeniul artei plastice. Publicații internaționale, precum Huffington Post, au inclus Clujul pe lista orașelor în care este creată arta viitorului. De asemenea, publicații precum Lonely Planet le recomandă turiștilor să viziteze neaparat centrele de artă din Cluj. Bunul renume al Clujului este alimentat de succesul internațional al unor artiști precum Adrian Ghenie, spune fostul rector al Universității de Artă și Design, Ioan Sbârciu.

În domeniul plasamentelor în artă, pe piața clujeană nu activează doar colecționari români, ci și investitori din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia sau Elveția. De regulă, aceste plasamente încep să dea randament cu adevărat după 3-4 ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY