Tot mai mulți clujeni practică hipoterapia

Trimite și altora

Hipoterapia este tot mai căutată în Transilvania. Unii dintre cei care practică această terapie cu ajutorul cailor merg în manejuri pentru a se relaxa. Alții practică hipoterapia pentru a-și trata diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, hipoterapia este o metodă utilă în tratamentul copiilor care suferă de autism.

În jurul Clujului s-a dezvoltat o adevărată rețea de manejuri care oferă posibilitatea de a face hipoterapie. Există astfel de manejuri în localități apropiate, precum Sălicea, dar și în Căpușu Mare, la o oarecare distanță de oraș. Această terapie cu ajutorul cailor este practicată de multe persoane care vor să prevină apariția unor probleme la coloana vertebrală, ca o consecință a timpului îndelungat petrecut la birou.

Hipoterapia este utilă și în tratamentul unor afecțiuni din spectrul autist. Manejurile pentru hipoterapie nu funcționează doar în vecinătatea unor mari orașe, precum Clujul, ci și în comunități mai mici, cum ar fi Aiudul.

Foto: Equitana.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleCare este poziția UDMR față de referendumul pe tema Justiției
Next articleBrinel a trecut pragul de 200 de milioane de lei cifră de afaceri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + 13 =