O nouă finanțare de peste 54 milioane de lei pentru apa clujenilor

Trimite și altora

Compania de Apă „Someș” SA a primit recent notificarea de acceptare pentru finanțare a proiectului „Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna” prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Conform notificării Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de acceptare a finanțării, valoarea totală a proiectului este de 54.457.071,51, TVA inclus.

Lucrările propuse vizează extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în 11 localități din județul Cluj, respectiv Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macau, Leghia, Bagara, Bonțida și Cojocna.

Concret, rețelele de apă vor fi extinse pe o lungime totală de 13,48 km, iar cele de canalizare pe o lungime de 33,99 km.

Proiectul vine în completarea investițiilor majore derulate de Compania de Apă „Someș” SA, prin programele cofinanțate de Uniunea Europeană, conform Master-Planului actualizat în anul 2022 – Strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).

Comments

comments

Nu sunt comentarii