Peste 1500 de firme românești de dulciuri activează pe o piață de 880 de milioane de euro

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piața românească a ciocolatei a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Este vorba de o piață de 880 de milioane de euro. Jumătate din sumă o ocupă mărcile industriale, iar 70% din acest volum este din import. Aproape jumătate din branduri sunt poziționate in vestul țării. De aceea, prima ediție a festivalului ciocolatei din afara Bucureștiului începe vineri 11 aprilie, la Cluj

“Cu toate că mărcile industriale domină în continuare jumătate din piața evaluată la peste 880 de milioane de euro, iar aproximativ 70% dintre produse sunt importate, ciocolatierii români încep să recupereze teren. În ultimii ani, antreprenorii locali din domeniul dulciurilor au demonstrat o creștere remarcabilă, atât în ceea ce privește numărul de afaceri nou-înființate, cât și în calitatea produselor artizanale. Partenerii noștri cer calitate la materia primă și oferă mai departe calitate”, spune Marian Anghel, de la Omniagusti.

„Observăm o maturizare evidentă a pieței locale. Ciocolatierii români nu mai sunt doar pasionați – devin profesioniști, investesc în educație, branding și ingrediente de calitate. Vestul țării s-a remarcat ca o zona creativa, cu aproape jumătate din brandurile autohtone dezvoltate aici. Este un semn clar că dulciurile românești capătă identitate și valoare adăugată”, a adăugat Adina Istrate, organizator Chocolate Saga.

Această evoluție vine pe fondul unui interes tot mai mare al consumatorilor pentru produse autentice, cu povești locale și gusturi originale, ceea ce oferă antreprenorilor din domeniu oportunitatea de a-și construi branduri solide, competitive nu doar pe piața internă, ci și la export.

Chocolate Saga va avea prima ediție locală la Cluj, între 11 și 13 aprilie, la Events by CHIOS. Festivalul Ciocolatei Chocolate Saga este singurul festival al ciocolatei din România și se află, deja, la cea de-a șasea ediție.

Citiți și:

Festivalul Cartofului pune în valoare tradițiile gastronomice transilvănene, la Palatul Brukenthal din Avrig

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană – Caolin 2024 vine în Cluj-Napoca

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane revine la Cluj

Comments

comments

Nu sunt comentarii