Guvernul investește peste 250 de milioane de euro în exproprieri la Cluj

Trimite și altora

Guvernul a alocat sume generoase pentru susținerea unor proiecte cu finanțare europeană derulate de administrația locală din Cluj-Napoca. Astfel, pentru exproprierile generate de proiecte precum centura metropolitană ori metroul clujean, Guvernul a alocat mai mult de un sfert de miliard de euro. Centura metropolitană a primit o alocare de 200 de milioane de euro, iar metroul a primit 56 de milioane de euro

Clujul a reușit să atragă investiții guvernamentale considerabile în ultimele luni. Cea mai mare sumă, de 200 de milioane de euro, a fost acordată de Guvern pentru finanțarea exproprierilor la centura metropolitană, în regim de autostradă, spune primarul Emil Boc.

Centura metropolitană ar urma să coste aproape 1,15 miliarde de euro și va avea 42 de kilometri, cu descărcări ale traficului auto în cartierele orașului. Până acum, a fost semnat contractul pentru tronsonul I, în valoare de 22,4 milioane de euro, iar la începutul lunii martie ar urma să fie semnat contractul pentru tronsonul II, în valoare de peste 700 de milioane de euro. Ordinul de începere a lucrărilor la metrou a intrat în vigoare în 1 septembrie 2023. Metroul clujean ar urma să coste 1,83 miliarde de euro. El va avea 21 de stații și ar urma să fie gata în 8 ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY