Interesul clujenilor pentru alimentele tradiționale a crescut semnificativ în ultimii ani. Oamenii preferă să cumpere marfa producătorilor locali pentru a-i susține și pentru că raportul calitate-preț este unul foarte bun. În plus, produsele alimentare tradiționale sunt pe gustul cumpărătorilor, care își amintesc de rețetele bunicilor.
Diversitatea alimentelor tradiționale pe care le oferă micii producători din Transilvania a crescut constant de-a lungul ultimilor ani. Este vorba de brânzeturi, mezeluri, conserve de legume, compoturi, sucuri sau vinuri ori bere artizanală. Cel mai adesea, cumpărătorii sunt locuitorii marilor orașe, care apreciază gusturile autentice din Transilvania.
De mare trecere se bucură preparatele din carnea de porc din rasa Mangaliță, care are un conținut scăzut de colesterol.
Cel mai adesea, produsele alimentare tradiționale sunt disponibile în târgurile periodice organizate în marile orașe. Însă au apărut și lanțuri locale de supermarketuri, deținute de antreprenori români, care îi favorizează tocmai pe micii producători, cu ajutorul cărora își diferențiază oferta comercială în raport cu rețelele multinaționale.