2021 ar putea aduce relansarea turismului în Carpați

Trimite și altora
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Turismul începe să se revigoreze, în contextul în care tot mai multă lume se vaccinează sau s-a programat pentru vaccinare. Pensiunile se pregătesc pentru revenirea turiștilor în număr mare, după ce populația se va imuniza în masă.

În ultimele săptămâni, a crescut consistent numărul rezervărilor în pensiunile din Munții Apuseni. Pentru că tot mai mulți oameni se imunizează împotriva coronavirusului ca urmare a vaccinului, pensiunile se pregătesc pentru revenirea turiștilor. În satul Mărișel, turiștii pot participa la excursii cu căruțele sau cu ATV-urile, pot participa la observații astronomice sau pot vizita muzeul local, spune președintele Asociației Pelaghia, care promovează turismul local, Viorel Pleșa.

În satul Sâncraiu, proprietarii de pensiuni se pregătesc pentru a organiza petreceri în șură, serbări câmpenești, excursii ori degustări de bucate tradiționale, spune primarul din Sâncraiu, Andras Poka

Specialiștii în economie se așteaptă ca turismul să își revină treptat, iar din a doua jumătate a anului să revină la niveluri apropiate de cele de dinainte de pandemie.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY