Cluj Today: Patrimoniul cultural al Transilvaniei poate contribui la relansarea turismului

Trimite și altora

Transilvania are șansa de a se promova la nivel internațional și de a atrage turiști din toate colțurile lumii, după pandemie, datorită unui patrimoniu excepțional. Este vorba de castele, de biserici fortificate, de cetăți sau de centrele istorice ale unor vechi orașe. Deja, prestigioasa revistă americană National Geographic a inclus Transilvania printre destinațiile recomandate în anul 2021, potrivit ClujToday.ro.

Unul dintre cele mai vizitate orașe din Transilvania este Clujul. În mod obișnuit, turiștii sunt atrași de marile festivaluri de muzică sau de film, precum și de faptul că orașul este conectat prin zboruri dese și ieftine de marile orașe ale Europei. Acest tip de turism a fost grav afectat de pandemie, însă această perioadă de pauză forțată ne oferă posibilitatea de a explora și noi nișe de turism, care vor deveni tot mai importante în următorii ani. Așa ar fi turismul istoric și cultural, care pune în valoare patrimoniul moștenit, spune decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Șerban Țigănaș, prezent la emisiunea Casa de Pastel de la Via Cluj TV.

Protejarea și promovarea patrimoniului depind foarte mult de autoritățile județene și locale. Ele au datoria de a utiliza fonduri europene pentru a restaura și conserva patrimoniul construit și pe cel natural, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Deja, există perspectiva relansării turismului. În luna decembrie, companiile aeriene au reluat zborurile către 12 destinații din Europa, iar această tendință se va accentua și mai mult în lunile următoare.

Foto: CotidiandeTurda.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY