SportinCluj.ro: Clujul ar putea deveni Centru Olimpic pentru Nataţie

Trimite și altora

camelia-potecClujul are perspectiva de a deveni Centru Olimpic la nivel naţional în domeniul nataţiei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Federanţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, care a vizitat Clujul Sportiv Universitatea Cluj, Liceul Sportiv, dar şi potenţialele spaţii de pregătire, cazare şi servire a mesei pentru sportivii români, potrivit ClujToday.ro.

 

Perspectiva transformării Clujului în centru olimpic este fundamentată în primul rând pe dezvoltarea nataţiei, realizată de antrenorii şi de sportivii legitimaţi la Universitatea Cluj, club la care sunt legitimaţi doi dintre cei mai buni înotători români, respectiv Robert Glinţă şi Ana Dascăl, iar pe de altă parte de investiţiile în infrastructură realizate de universităţile clujene. Astfel, Universitatea Tehnică a modernizat bazinul de înot Politehnica, în timp ce Universitatea Babeş-Bolyai a construit bazinul de înot din Parcul Sportiv ”Iuliu Haţieganu”.

 

Toate aceste evoluţii au fost remarcate de fosta glorie a înotului românesc, Camelia Potec. „Universitatea Cluj a devenit un centru foarte puternic de nataţie şi asta în urma rezultatelor din acest an olimpic, un an important pentru sport în general. Eu cred cu tărie că se poate dezvolta, că rezultatele pot fi mult mai bune pe viitor, de aceea există şi o deschidere mult mai mare pentru ca în Cluj-Napoca să existe un centru naţional de pregătire de juniori, tocmai pentru că ne gândim pentru viitor şi ne gândim la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, aşa că această primă discuţie despre un centru naţional de pregătire pentru un ciclu olimpic la Cluj este deja foarte avansată, rămâne să punem în practică toate lucrurile pe care le-am discutat astăzi la Universitatea Cluj cât mai curând posibil.

 

Ne dorim un centru olimpic la Cluj pentru că aici există condiţii bune de pregătire, asta am şi discutat, toată această zi ne-am dedicat-o vizitelor în ceea ce priveşte infrastructura, condiţiile de cazare, o să mergem şi la Liceul cu Program Sportiv, o să vedem unde ar putea să mănânce sportivii noştri din acest centru, deci suntem destul de avansaţi cu aceste discuţii, acum trebuie să găsim şi soluţiile viabile şi bineînţeles cele financiare pentru a susţine acest centru şi acest lucru se face prin colaborări cu Universitatea Cluj şi nu numai. Acum pot spune că avem speranţe pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice şi facem demersurile pentru a putea reuşi.

 

Sportivii Universităţii Cluj, Ana Dascăl şi Robert Glinţă, sunt doi sportivi de foarte mare valoare şi chiar dacă Robert Glinţă a confirmat cât de cât prin calificarea într-o finală olimpică, eu spun în continuare că este un sportiv de perspectivă, datorită talentului şi a capacităţii de pregătire pe care o are poate să ajungă mult mai sus, nu aceasta este valoarea lui ca şi sportiv. În ceea ce o priveşte pe Ana Dascăl, este şi ea o sportivă de perspectivă, are un talent înnăscut de a face înot, este o sportivă căreia i s-a oferit şansa de a participa la prima ediţie a Jocurilor Olimpice din cariera ei, avantaj pe care nu l-au avut mulţi sportivi la aproape 14 ani. Aşadar sunt doi sportivi pe care ne bazăm în următorul ciclu olimpic, doi sportivi care sper eu să fie lideri de echipă în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar eu îmi doresc pentru ei în primul rând să fie sănătoşi, să se poată pregăti exact cum ar trebui să o facă şi noi să reuşim să le oferim condiţiile necesare pregătirii”, a declarat Camelia Potec pentru site-ul oficial al clubului clujean, U-Cluj.ro.

La rândul său, Ana Dascăl, a vorbit despre perspectiva de a se pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în noul Centru Olimpic ce ar putea fi creat la Cluj. „Participarea la Jocurile Olimpice a fost o experienţă care mă va ajuta foarte mult în viitor, m-a impresionat mult modul de pregătire a sportivilor, obiceiurile lor de dinaintea probei, şi sper să acumulez cât mai multă experienţă şi va fi mult mai bine pentru Jocurile de la Tokyo. Sportivii de la Jocurile Olimpice din Brazilia erau foarte concentraţi înainte de probă, erau încurajaţi de ceilalţi sportivi din echipa lor, în special americanii, era cu totul şi cu totul altceva. Am stat în acelaşi autocar cu Michael Phelps şi cu mulţi alţi sportivi pe care i-am admirat. Înainte de Jocurile Olimpice cu două săptămâni m-am accidentat la umăr şi nu am putut să înot deloc, dar pentru cum m-am pregătit rezultatele au fost destul de bune. În continuare mă pregătesc pentru festivalul olimpic european de tineret, probabil mondialele de juniori şi cine ştie, poate voi obţine peste patru ani o medalie la Tokyo, sper să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a spus Ana Dascăl, citată de SportinCluj.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY