România – creştere economică de 5% în 2016, cea mai mare din Europa

Trimite și altora

economic-growth_1155-30

Fondul Monetar Internaţional prognozează că România va avea o creştere economică de 5%  în 2016, de la 4,2% cât prognoza în luna aprilie, potrivit celui mai nou raport “World Economic Outlook”, publicat marți.

Europa va înregistra o creștere economică de 2%, iar Europa Emergentă, regiune unde este inclusă și România, un avans al PIB de 3,3%.

Prognoza FMI anticipează, pentru România,  o inflaţie negativă de minus 1,5%, un deficit de cont curent de 2% din PIB şi o rată a şomajului de 6,4%, în scădere cu 0,4 puncte faţă de 2015, potrivit Mediafax.

Datele Institutului Naţional de Statistică au indicat o creştere a PIB de 6% în trimestrul 2 şi de 5,2% în semestrul 1, faţă de 2015. Prin urmare, majoritatea analiştilor şi a instituţiilor care fac cercetări macroeconomice şi-au revizuit în sus prognozele de creştere economică. Astfel, dacă bugetul României este construit pe o creştere economică de 4,1%, majoritatea analiştilor prognozează în acest an o creştere spre 5%, FMI fiind una din ultimele instituţii care şi-a majorat în sens ascendent prognozele.

Pentru anul viitor, potrivit FMI, creşterea va ajunge la 3,8%.

Comments

comments

SHARE
Previous articleYahoo a furnizat informații despre clienții săi către NSA și FBI
Next articleSportinCluj.ro: Clujul ar putea deveni Centru Olimpic pentru Nataţie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 1 =