Yahoo a furnizat informații despre clienții săi către NSA și FBI

Trimite și altora

yahoo1

Compania Yahoo Inc a creat în secret, în anul 2015, un program informatic care a permis verificarea în e-mail-urile clienţilor a unor informaţii specifice, la solicitarea serviciilor de spionaj americane, potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax. Yahoo s-a conformat astfel unei directive secrete a Administraţiei SUA, scanând sute de milioane de conturi Yahoo mail la solicitarea Agenţiei pentru Siguranţa Naţională (NSA) şi a Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI), afirmă doi foşti angajaţi şi o a treia sursă care cunoaşte situaţia.

Potrivit unor analişti, acesta este primul caz în care se află că o companie online americană acceptă solicitarea unei agenţii de informaţii de a verifica toate mesajele primite în inboxurile emalurilor. Reuters nu a putut determina exact ce fel de informaţii au solicitat agenţiile de spionaj ori dacă au cerut Yahoo să verifice doar anumite cuvinte-cheie ori tipuri de ataşamente. Conform surselor citate, decizia directorului executiv Yahoo, Marissa Mayer, de a se conforma directivei a generat plecarea unor membri ai Consiliului de Administraţie, inclusiv a directorului pentru Securitatea informaţională, Alex Stamos, care a demisionat în iunie 2015. În prezent, Stamos deţine postul similar la compania Facebook Inc.

foto :  http://thehackernews.com

Comments

comments

SHARE
Previous articleGrupul german Kaufland sponsorizează linia germană a UBB cu 50.000 de euro
Next articleRomânia – creştere economică de 5% în 2016, cea mai mare din Europa
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two + 18 =