AT&T preia Time Warner pentru 85,4 miliarde de dolari

Trimite și altora

att-timewarner

Consiliile de administrație ale AT & T și Time Warner au ajuns aseară la un acord concretizat într-o tranzacție de 85,4 miliarde de dolari, potrivit money.cnn.com. Acordul va fi supus unui control de către autoritățile de reglementare guvernamentale din domeniu, care ar putea dura mai mult de un an.

AT & T este unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie fără fir și de servicii de Internet din SUA. Compania a achiziționat recent DirecTV, un furnizor de televiziune prin satelit.

Time Warner este ”părintele” CNN, TNT, HBO, studiourilor Warner Bros., precum și deținătoarea altor canale și website-uri. Time Warner deține o serie de producții cum sunt  “Game of Thrones” la HBO, “Anderson Cooper 360” la CNN, “Big Bang Theory”, produs de Warner Bros.

Cumpărarea Time Warner va ajuta la AT & T să-și diversifice afacerea dincolo de serviciile de telefonie și internet wireless, și anume în divertisment, știri și sport.

Cu HBO si CNN alături de  internetul wireless, AT & T va avea mai multă putere de a modela viitorul mass-media. AT & T a și declarat în anunțul său că “viitorul telefoniei mobile este imaginea video, iar viitorul imaginii video este telefonia mobilă.”

Acordul de achiziție aduce aminte de preluarea NBCUniversal de către Comcast, un distribuitor de cablu, în 2011. Tranzacția a fost aprobată atunci cu restricții de către autoritățile de reglementare.

Anunțul preluării Time Warner de către AT & T a avut ecouri și în campania prezidențială din SUA. Donald Trump a spus sâmbătă că va bloca fuziunea dacă va fi ales președinte. De asemenea, el a declarat că va încerca să rupă asocierea Comcast-NBC.

Staff-ul de campanie a lui Hillary Clinton, în schimb, nu a comentat știrea.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 + 10 =