Compania Facebook devine mai permisivă cu postările utilizatorilor

Trimite și altora

facebook-pro

Facebook va relaxa regulile sale cu privire la postările explicite după după analiza feedback-ului din partea comunității și a partenerilor, susțin Joel Kaplan, vicepreședinte al politicii publice a FB și Justin Osofsky, vicepreședinte al operațiunilor și a mass-media. Ei au scris într-o postare (http://newsroom.fb.com/news/2016/10/input-from-community-and-partners-on-our-community-standards/) că ”în săptămânile următoare, vom începe să permitem mai multe elemente pe care oamenii le găsesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public, chiar și în cazul în care acestea ar putea încălca standardele noastre. ”

Reprezentanții Facebook adaugă că ” este subiectiv dacă o imagine este de actualitate sau istoric semnificativă. Imagini cu nuditate sau violență, care sunt acceptabile într-o parte a lumii, pot fi ofensatoare  sau chiar ilegale într-o alta. Respectarea normelor locale și respectarea practicilor globale intră de multe ori în conflict. Iar oamenii nu sunt de acord adesea cu privire la ce standarde ar trebui să asigure o comunitate care este în același timp și sigură, și deschisă la libertatea de exprimare.”

Demersul Facebook vine în urma a două controverse recente cu privire la mesajele pe care compania le-a retras pentru că, aparent, au încălcat standardele sale. Unul dintre mesaje conținea fotografia lui Nick Ut cu care acesta a câștigat Premiul Pulitzer pentru fotografie, o fotografie alb-negru care surprinde o fată dezbrăcată, jelind și suferind în urma unui atac cu napalm în timpul Războiului din Vietnam. Apoi, în această săptămână, un clip video postat de Societatea Suedeză de Cancer pentru a promova conștientizarea în privința cancerului de sân nu trecut de cenzorii Facebook. Ulterior, compania a cerut scuze și a revenit asupra ambelor decizii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAT&T preia Time Warner pentru 85,4 miliarde de dolari
Next articleRFI: Risipa de mâncare, de la lege la practică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY