Au început pregătirile pentru TechFest, cel mai important festival din domeniul tehnologiei din Cluj

Trimite și altora

adrian-irimia-bianca-muntean-cristian-dascalu-erik-barna-camelia-hangaTechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, se pregăteşte de start. Programatori, antreprenori şi pasionaţi de cele mai noi tehnologii sunt aşteptaţi la Cluj-Napoca între 11 şi 20 noiembrie pentru zece zile de evenimente diverse dedicate industriei IT. Printre cele mai importante evenimente se numără un maraton de programare de 50 de ore, în cadrul căruia echipe de programatori vor încerca să dezvolte aplicaţii în beneficiul administraţiilor locale, precum şi prima ediţie a premiilor dedicate IT-ului şi inovării, potrivit ClujToday.ro.
„TechFest se adresează întregii industrii IT, de la manageri de companie şi programatori la pasionaţi de gadget-uri şi tineri care îşi doresc o carieră în acest domeniu. Cele zece zile de festival aduc evenimente dedicate tuturor categoriilor de public şi suntem convinşi că în scurt timp TechFest va deveni un festival de referinţă pentru această zonă a Europei”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului Startup Transilvania, organizatorii TechFest.

 

„Suntem aici pentru că ne plac tehnologia şi inovarea, dar nu doar din acest motiv. Trăim într-o societate în care tehnologia este omniprezentă şi a reuşit să schimbe obiceiurile sociale, în care noua generaţie e mai obişnuită cu tastatura decât cu scrisul de mână şi în care noi, companiile, angajăm pentru joburi care acum 10 ani nu existau. TechFest arată drumul către un viitor în care tehnologia va ajuta comunităţile să se dezvolte mai bine, iar BRD este alături de Cluj în această călătorie”, a transmis Călin Cojocaru, directorul regional de retail al BRD Groupe Société Générale, co-organizator al evenimentului.

 

TechFest 2016 începe cu MegaHack, unde sute de programatori şi pasionaţi sunt aşteptaţi să rezolve, în echipe, teste propuse de partenerii festivalului. MegaHack se desfăşoară între 11 şi 13 noiembrie în zona de evenimente de la Iulius Mall, iar publicul poate asista la maratonul de 50 de ore de codare. O altă competiţie din cadrul TechFest este Transilvania DemoDay, desfăşurată în 20 noiembrie, unde 20 de start-up-uri vor fi prezentate în faţa potenţialilor investitori.

 

În cadrul TechFest se desfăşoară două conferinţe dedicate industriei IT: TechTalks (16-17 noiembrie) şi CodeCamp Conference (19 noiembrie). Invitaţii speciali ai TechTalks sunt Christoffer Noring, expert în dezvoltare Google; Nicoleta Benga, account manager la LinkedIn; Umar Hansa, programator la Springer Nature, cu o experienţă anterioară de cinci ani la Shazam. Alături de aceştia, la conferinţă vor mai vorbi specialişti de la Microsoft, BRD Groupe Société Générale, IBM, Uber, Şcoala Informală de IT, Pony Car Sharing, SprintPoint Techcelerator, VectorWatch şi alţii. Tematica variază de la tehnologie, management de produs şi marketing până la experienţa utilizatorului, securitate, programare în cloud, tehnologii Microsoft şi Internet of Things (IoT). Lista completă şi programul TechTalks se găsesc pe site. La CodeCamp sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi, care îşi vor putea alege prezentările desfăşurate în 8 paneluri paralele. Vin aici 60 de vorbitori de la Microsoft, Amazon, iQuest, AROBS Transilvania Software, Fortech, Evozon, SOFTVISION, Yonder, Endava, Continental, SDL şi alţii.

 

La Smart City Forum, desfăşurat în 16 noiembrie, organizatorii vor să demareze procesul de includere a României în familia Open & Agile Smart Cities (OASC), iniţiativă globală din Bruxelles, Belgia, care include 89 de oraşe din 19 ţări din Europa, America Latină şi Asia-Pacific. Primăriile din Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia şi Târgu-Mureş participă la Smart City Forum alături de Trencadis, GovITHub, FIWARE şi iHub.eu.

 

Bunele-practici sunt recompensate în 17 noiembrie, la gala Cluj Tech Industry Awards. Categoriile de premiere includ: Compania anului în IT, Fuziunea anului, Cel mai inovativ proiect al anului, Cea mai bună colaborare cu mediul non-profit, Antreprenorul tech al anului, Proiectul tech academic al anului, Cel mai complex program de training al unei companii. Din juriu fac parte reprezentanţi ai Comisiei Europene, Guvernului, industriei financiare, universităţilor clujene, investitorilor străini, ARIES Transilvania.

 

ExpoTech aduce la Iulius Mall în week-end-ul 18-20 noiembrie cele mai noi gadget-uri tehnologice, roboţi, jocuri şi maşini electrice, în timp ce tinerii interesaţi de o carieră în IT pot participa la Tech Open Days. În plus, comunitatea tech are parte şi de propria petrecere: peste 600 de „geeks” („tocilari” experţi în IT) sunt aşteptaţi în 17 noiembrie la Party 404.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY