În lume, o treime din mâncarea produsă este aruncată la gunoi. Risipa aceasta se produce în 40% din cazuri la noi în gospodării, spune Camelia Gui, organizatorul evenimentului de la Cluj.
“Nu stăm foarte bine, statistic vorbind, irosim, pe cap de locuitor, cam nouă kilograme de mâncare pe lună. Ca să vă daţi seama de cantitatea de mâncare risipită la nivelul întregii ţări, dacă am utiliza mâncarea risipită într-un an, în România, am putea hrăni Clujul timp de 20 de ani”, a declarat Camelia Gui.
O mână de tineri antreprenori din Cluj, din cadrul Junior Chamber International au adunat în jurul lor pe toţi cei care au dorit să afle mai multe despre risipa de alimente, dar mai ales cum poate fi ea combătută. Ei au organizat o cină comunitară, la care a putut participa oricine s-a înscris, spune Manuela Tăut, unul dintre organizatori.
„Ideea ne-a venit pentru că fiecare dintre noi vedem , când mergem la cumpărături, că rămân în supermarketuri, în pieţe, foarte multe alimente, foarte multe fructe şi legume pe care nu le cumpără nimeni pentru că sunt mai inestetice”, a spus Manuela Tăut.
Scopul cinei gătite live a fost şi acela de a arăta cum poţi avea mai mare grijă pentru mediul înconjurător, dacă înveţi cum să găteşti într-un anume fel.
Citiți mai mult AICI