Băile Turda, propuse pentru statutul de stațiune balneoclimaterică

Trimite și altora

 

baile-turdaMinisterul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură. Printre acestea se găsesc și Băile Turda.

Conform proiectului, Arealul Băile Turda dispune de următorii factori naturali terapeutici: ape minerale clorurate-sodice, de concentraţie mare, cu o mineralizare totală de 19,27-225,5 g/l, cu caracter sulfatat, calcic, magnezian, cu urme de iod;  nămol mineral de lac; microclimat de salină. Indicaţiile terapeutice sunt următoarele: afecţiuni ale aparatului locomotor; afecţiuni ale aparatului respirator; afecţiuni reumatismale abarticulare; afecţiuni neurologice periferice; afecţiuni post-traumatice; afecţiuni ginecologice; afecţiuni respiratorii şi ORL; boli profesionale; afecţiuni vasculare periferice; afecţiuni dermatologice.

Staţiunile balneoclimatice sunt definite ca localităţi care dispun de resurse de substanţe minerale, ştiinţific dovedite şi tradiţional recunoscute ca eficiente terapeutic, de factori climatici benefici şi de condiţii de asigurare a menţinerii şi ameliorării sănătăţii şi capacităţii de muncă, precum şi a odihnei şi reconfortării. Prin acordarea statutului de staţiune balneoclimatică unui număr de 6 localităţi, printre care și Arealul Băile Turda, din structura municipiului Turda, se urmăreşte consolidarea cadrului legal pentru valorificarea terapeutică a factorilor naturali.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSalina Turda este cel mai vizitat obiectiv turistic din România
Next articlePERSPECTIVE: Transilvania va continua să atragă investiții consistente și în 2017
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 + 16 =