Șase noi rute de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca

Trimite și altora

wizz-3WizzAir, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cea mai mare companie aeriană din România a anunţat astăzi investiții masive în baza aeriană pe care o deține în Cluj-Napoca. Compania va aduce la Cluj încă o aeronavă, iar astfel numărul avioanelor deținute de WizzAir va crește la șase. De asemenea, conducerea companiei a anunțat șase noi rute.

 

Cea de-a şasea aeronavă se va alătura flotei din Cluj-Napoca în martie 2017, împreună cu deschiderea a şase noi rute interesante către cinci ţări – Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Larnaca şi Malta. Noua aeronavă reprezintă o investiţie suplimentară de 98 de milioane de euro realizată de WizzAir în România. Această investiție va crea 36 de noi locuri de muncă directe în Cluj-Napoca. În prezent, echipa locală a companiei aeriene este formată din 163 de angajaţi.

 

”Destinaţiile populare anunţate astăzi creează noi oportunităţi pentru clienţii noştri de a călători în Suedia, Slovacia, Germania, Cipru şi Malta. Noile rute vor fi introduse începând cu sfârşitul lui martie 2017, iar bilete pe aceste rute se găsesc deja în vânzare pe wizzair.com începând de la doar 39 de lei. Împreună cu noile rute lansate, Wizz Air mai anunță o creștere a frecvenței pe cele mai populare zboruri din Cluj-Napoca spre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund și Londra Luton”, spun reprezentanții companiei aeriene.

 

De la Cluj, compania operează 34 de rute către 16 ţări, inclusiv ruta internă către Bucureşti. În ultimele 12 luni, până la 30 noiembrie 2016 Wizz Air a transportat mai mult de 1,3 milioane de pasageri către şi de la baza sa din Cluj-Napoca, a susținut piaţa forţei de muncă locală din domeniul aviaţiei şi sectorul turistic şi a sprijinit peste 950 de locuri de muncă în industriile conexe. În România, compania are 20 de aeronave deservite de 750 de angajați.

 

Șefa departamentului de comunicare al WizzAir, Tamara Vallois, a declarat că “Anunţul de astăzi subliniază încă o dată angajamentul nostru faţă de România şi de Transilvania. Cea de-a şasea aeronavă ce va sosi în martie 2017 va determina şi mai multe oportunităţi de călătorie şi preţuri scăzute pentru clienții din Cluj-Napoca şi vizitatorii acestora. Investiţia în baza din Cluj-Napoca cu alocarea unei noi aeronave, lansarea celor şase rute noi, dar şi mărirea frecvențelor pe rutele deja existente, vor ajuta şi mai mult industriile de turism şi hotelieră şi vor întări şi mai mult relaţiile de afaceri dintre ţări”.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe a declarat că „Suntem foarte încântați de faptul că parteneriatul dintre aeroportul clujean și compania aeriană low-cost Wizz Air a atins un nou nivel. Alocarea celei de-a 6-a aeronave și noile destinații sunt dovada eforturilor depuse în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și cu siguranță vor spori conectivitatea județului cu orașe mult așteptate de către clujeni”.

 

Directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a spus că „Aeroportul Internațional Cluj cunoaște o creștere semnificativă de pasageri, iar alocarea celei de-a 6-a aeronave a companiei aeriene Wizz Air și lansarea noilor destinații vor contribui la extinderea și dezvoltarea rețelei de rute existente, ajungându-se astfel în anul 2017, la aproape 3 milioane de pasageri”.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY