Opoziția din Siria insistă pentru înlăturarea președintelui Assad, deși a recucerit orașul...

Opoziția din Siria insistă pentru înlăturarea președintelui Assad, deși a recucerit orașul Alep de la ISIS

Trimite și altora

alepCoordonatorul opoziției siriene, Riad Hijab, a afirmat luni că înfrângerea ISIS la Alep, de către armata președintelui Assad, nu va slăbi hotărârea oponenților acestuia de a-l îndepărta de la putere, informează Reuters.

”Dacă Assad și aliații săi cred că înaintarea armatei în unele cartiere din Alep va însemna că vom face concesii, atunci eu spun că așa ceva nu se va întâmpla. Nu vom face nicio concesie”, a declarat Hijab reporterilor, după o întâlnire la Paris cu președintele francez Francois Hollande, potrivit Agerpres.

Acuzând forțele lui Assad că fug din Palmira ca “șobolanii” în fața Statului Islamic, Hijab a adăugat că opoziția dorește un proces politic real bazat pe rezoluțiile convenite de Consiliul de Securitate al ONU care ar permite Siriei să meargă de la o “dictatură la un stat democratic”, afirmă RomaniaLibera.ro.

Armata siriană a cucerit luni un mare cartier din sud-estul orașului Alep și controlează acum 90% din sectoarele de est ale localității deținute anterior de rebeli, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Citiți mai mult AICI

 

Comments

comments

SHARE
Previous articlePuterea resentimentului
Next articleȘase noi rute de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 + thirteen =