Noi angajări în Regiunea de Nord-Vest. Numărul locurilor de muncă ar putea crește cu 18 la sută în 2017

Trimite și altora

angajatiNumărul locurilor de muncă din Regiunea de Nord-Vest ar urma să crească cu până la 18 la sută în 2017, estimează specialiștii în piața muncii. O parte însemnată a acestei creșteri va veni din partea companiilor locale. Și această în contextul în care mai multe firme românești au anunțat că au planificat angajări.

 

În zona Clujului, cele mai mari creșteri ale numărului locurilor de muncă vor veni din zona IT-ului, din cea a construcțiilor și din cea a industriei productive. Însă vor exista creșteri și în domeniile serviciilor și comerțului. Anul 2017 ar putea aduce extinderi ale activității, este de părere Vasile Vita, fondatorul celei mai mari firme clujene din domeniul comerțului cu componente electronice, Vitacom Electronics.

 

În 2017, vor exista consolidări ale afacerilor și o creștere organică, spune și Ioana Molnar, care conduce cea mai importantă firmă din Transilvania din domeniul comerțului cu flori și alte plante ornamentale, Magnolia.

 

O revigorare a activității este previzibilă și în domenii precum imobiliarele, prelucrarea alimentelor și industria electronică, spun specialiștii în piața muncii.

 

Foto: Petrom

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY