Consiliul Fiscal: “Deficitul sare de 4%. Bunul simț trebuie să primeze”

Trimite și altora

consiliul-fiscalConsiliul Fiscal anunță că țina de deficit de 3% se clatină serios, după ce guvernul a adoptat o serie de creșteri importante de venituri, inclusiv majorarea salariului minim brut. Într-un scenariu în care nu se mai iau astfel de măsuri, deficitul ar urma oricum să sară de 4% din produsul intern brut, spune, la RFI, președintele Consiliului, Ionuț Dumitru.

 

Ionuț Dumitru afirmă că ”După estimările noastre, într-un scenariu în care nu se mai iau alte decizii, deficitul sare chiar de 4% din PIB”. El mai adaugă că ”Măsurile în contrapondere sunt destul de puține. Și-anume eliminarea plafonării la CAS și CASS, care nu aduce un impact foarte mare. Probabil că discutăm de un miiard și un pic impact bugetar, pozitiv de data aceasta. Spre exemplu, numai dacă vorbim de creșterea punctului de pensie și creșterile de salarii hotprâte vineri, avem un impact bugetar de peste 5 miliarde de lei. Peste 0,6 – 0,7% din PIB”.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleAlimentele ecologice au căutare tot mai mare la Cluj
Next articleTransilvania, în Top 10 destinaţii mondiale care pot fi vizitate cu puţini bani
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − 4 =