Rata șomajului în România, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani

Trimite și altora

angajatiRata șomajului în România a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii opt ani, potrivit Institutului Național de Statistică. Potrivit datelor oficiale, la finalul lunii noiembrie 2016, în România erau 521.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

Acest lucru înseamnă o rată a șomajului de doar 5,7 la sută. În noiembrie 2016 au fost mai puțini șomeri decât în octombrie 2016, când erau fără un loc de muncă 522.472 de persoane, ceea ce înseamnă o rată a șomajului de 5,8 la sută.

 

Scăderea ratei șomajului este și mai semnificativă prin comparația cu datele din noiembrie 2015. Astfel, numărul șomerilor a scăzut cu 85.500 într-un an. În noiembrie 2015, rata șomajului era de 6,5 la sută.

 

Această scădere a ratei șomajului a reprezentat un motiv de nemulțumire pentru companii. Reprezentanții firmelor au început să se plângă tot mai mult de lipsa forței de muncă, în special a celei necalificate.

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleTransilvania, în Top 10 destinaţii mondiale care pot fi vizitate cu puţini bani
Next articleClujul, în topul celor mai stilate 16 oraşe din Europa de Est
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 5 =